LIVE
LIVE

BLOG

Botezul cu Duhul Sfânt

Ioan Brie | 27 mai 2017

Botezul cu Duhul Sfânt reprezintă una dintre promisiunile făcute de către Domnul Isus Bisericii Sale. Botezul cu Duhul poate fi experimentat şi în secolul XXI, la fel ca în veacul apostolic. Nu avem niciun motiv biblic care să indice că promisiunea botezului cu Duhul se referă doar la generaţia apostolică creştină. Sunt deplin încredinţat că această experienţă cu Dumnezeu este disponibilă tuturor celor care, prin pocăinţă şi credinţă, au fost aduşi la viaţă împreună cu Hristos.

Obiectivul studiului nostru este să aprofundăm învăţătura biblică cu privire la botezul cu Duhul Sfânt. Spaţiul limitat de care dispunem nu ne permite să aprofundăm toate detaliile necesare, motiv pentru care unele aspecte vor fi menţionate doar în treacăt.

Pentru început, este necesar să facem două precizări de natură hermeneutică. În primul rând trebuie să afirmăm principiul învăţăturii unitare a Scripturii. În Biblie nu avem învățături care să se contrazică între ele, prin urmare formularea doctrinară pe care o propunem va trebui să nu fie în dezacord cu vreun text biblic. În al doilea rând, o învăţătură se poate numi biblică în măsura în care cuprinde toată informaţia biblică pe tema respectivă; de aici necesitatea de a găsi o formulare doctrinară care să ţină cont de toată informaţia biblică pe tema botezului cu Duhul.

(găsiți mai jos articolul integral, în format PDF)

Învăţătura despre botezul cu Duhul Sfânt

Arhivă


2017

decembrie  [1]octombrie  [1]iulie  [1]mai  [5]aprilie  [5]februarie  [6]ianuarie  [13]

Categorii


Familii  [3]Tineri  [7]Copii  [6]Misiune  [4]Credință  [7]Lumea de dincolo  [6]

Alte articole

15
01.17

Am o întrebare...

O poezie de Maria Luca. [...]

25
12.16

Am un frate mititel...

O poezie de Maria Luca. [...]

21
01.17

1. Drumul fără întoarcere

Dumnezeu a adus în existenţă două lumi: lumea în care trăim acum - existenţa de pe pământ, şi lumea de [...]

Un concept      Programming  

Copyright © 2020 Biserica Emanuel Sibiu. Toate drepturile rezervate.