LIVE
LIVE

BLOG

Tabăra de rugăciune - aprilie 2017

Andreea Pasc | 27 aprilie 2017

„Cereți, și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” (Matei 7:7)

În cartea sa Viața împreună, Dietrich Bonhoeffer a scris: „Să te rogi împreună este de fapt cel mai natural lucru în viața creștină.” Un grup de oameni cu ochii închiși și capetele aplecate ar putea părea ceva ciudat unui necreștin, dar pentru credincioși este ceva obișnuit.

Ulterior morții, învierii și înălțării lui Hristos, credincioșii din Biserica Primară se adunau constant și se rugau împreună, așteptând împlinirea promisiunii făcute de Domnul Isus, aceea că le va da o putere cu ajutorul căreia Îi vor fi martori. Nu trebuie să rămânem surprinși că aceștia au primit răspuns la rugăciunile lor, chiar Domnul Isus a spus „tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.”

Motivați de Cuvântul lui Dumnezeu, înțelegând nevoia de a trăi curat, în sfințenie; și dorind să experimentăm mai mult în viața de rugăciune, am ales să organizăm o tabără de rugăciune. Trei zile petrecute departe de oraș și de aglomerație, aproape de munți, în localitatea Breaza, s-au dovedit a fi mai mult decât o simplă tabără. Au fost zile în care L-am simțit pe Dumnezeu prezent, între noi dar și în inimile noastre. Prin puterea rugăciunii au fost schimbate inimi, mentalități, relații, obiceiuri și dorințe ale tinerilor care s-au lăsat atinși de Dumnezeu.

Împreună cu cei aproximativ 60 de tineri am descoperit Cheia care deschide cerul: rugăciunea făcută cu credință, în voia lui Dumnezeu, în cadrul întâlnirilor de dimineață, amiază, și de seară; dar și în cadrul rugăciunii în grupuri restrânse unde ne-am împărtășit nevoile și îngrijorările. Nelipsită a fost relaxarea la diverse activități și jocuri, în cadrul cărora ne-am cunoscut mai bine și am legat relații.

În final am plecat de la Breaza, locul părtășiei noastre, dar fiecare a luat cu sine sfaturi, idei și decizii pe care de abia așteptăm să le punem în practică în viețile noastre de rugăciune. În continuare câteva impresii ale unor tineri participanți:

„Dumnezeu și-a descoperit o nouă latură: aceea de TATĂ care își iubește copiii și are ce e mai bun pentru ei!” – Ana

„Am experimentat eliberarea lui Dumnezeu cu privire la slăbiciunile în care eșuam mereu fiindcă încercam să le depășesc prin popriile puteri!” – Miriam

„Mi-a plăcut foarte mult momentul când am scris pe bilețele păcatele de care am vrea să ne elibereze Domnul. Cred că El i-a ascultat pe cei sinceri și ne-a eliberat. Chiar dacă a fost zăpadă mi-a plăcut mai mult că am stat înăuntru și ne-am jucat și am avut părtășie faină. ” – Doroteea

„Atunci când mergem în tabără avem alte scopuri, unele declarate, altele tăinuite, când mergi intr-o tabără de rugăciune chiar dacă te duci cu propiile scopuri, ai totuși două oportunități: pleci din tabără mai rău decât ai venit sau pleci cu scopuri divine si cu un caracter mai Hristic.

Tabăra Breaza 2017 a fost pentru mine șansa de a sluji și felul lui Dumnezeu de a mă pune față în față cu mine, dar și posibilitatea de a-i arăta lui David, fiul meu, că Dumnezeu vorbește și în tabere. El "și-a ars păcatele" și a recunoscut că are nevoie de iertarea lui Dumnezeu... zi-mi tu! Ce aș putea cere mai mult?! Dacă nu înțelegi ce am scris mai sus... NU RATA URMĂTOAREA TABĂRĂ DE RUGĂCIUNE!” – Ionuț

Arhivă


2017

decembrie  [1]octombrie  [1]iulie  [1]mai  [5]aprilie  [5]februarie  [6]ianuarie  [13]

Categorii


Familii  [3]Tineri  [7]Copii  [6]Misiune  [4]Credință  [7]Lumea de dincolo  [6]

Alte articole

09
05.17

O poartă spre inimile Mongoliei

Ne-am dorit ca în Mongolia să existe un loc în care oamenii, creștini și necreștini să poată veni împreună, [...]

15
01.17

Am o întrebare...

O poezie de Maria Luca. [...]

18
01.17

4. Judecata de apoi

Uneori, este cultivată o imagine deformată despre Dumnezeu. El este descris fie ca fiind plin de iubire şi tolerant, [...]

Un concept      Programming  

Copyright © 2020 Biserica Emanuel Sibiu. Toate drepturile rezervate.